Fietsstad 2008
 
Fietsstad 2008
 Strijd om de titel Fietsstad 2008

 
volgende »»»

Groningen -Thema Fietsparkeren

GroningenFietsers hebben niet alleen behoefte aan veilige, comfortabele en snelle fietsroutes, maar ook aan mogelijkheden om hun fietsen veilig, gemakkelijk, ordelijk en dicht bij de bestemming te parkeren. In de tweede ronde van de Fietsbalans (Fietsbalans-2) is voor het eerst onderzocht of bij veelbezochte bestemmingen er voldoende rekken staan op de juiste plek en of de rekken en klemmen de mogelijkheid hebben om je fiets met een slot aan het rek vast te zetten. Naast dit onderzoek is voor de nominatie ook gekeken naar het gemeentelijk fietsparkeerbeleid en naar de mening van fietsers over de klemmen, rekken en stallingen in de tevredenheidsenquête.

In Groningen is het fietsparkeerbeleid uitstekend, maar wat nog belangrijker is, ook op straat is het voor fietsers meestal goed geregeld en slechts weinig fietsers zijn over de rekken op straat en de stallingen ontevreden. Groningen is een voorbeeld voor andere gemeenten. De gemeente Groningen legt de fietser met het fietsparkeerbeleid in de watten met veel gratis bewaakte stallingen (onder andere in het centrum, bij winkelcentra en op scholen), de grote onbewaakte stalling onder het stationsplein met 24 uur per dag toezichthouders die mensen ook verwijzen naar lege plekken (Stadsbalkon) en in het centrum rekken met aanbindmogelijkheden en extra rekken op de drukste dagen van de week. Voor de langparkeerders staan nieuwe gratis bewaakte stallingen gepland rond de markt.

GroningenIn Groningen wordt zo veel gefietst dat op de drukste momenten niet iedereen een plek in een rek of stalling kan vinden. Desondanks grijpt de gemeente niet naar fietsparkeerverboden buiten de rekken in bijvoorbeeld het centrum, maar komt met creatieve oplossingen zoals rode lopers op plekken waar op de stoep geparkeerde fietsen leiden tot het blokkeren van de looproutes. Daarmee zijn de fietsers ook erg tevreden. Met al die geparkeerde fietsen lukt het Groningen een zeer aantrekkelijke binnenstad te realiseren, getuige de uitverkiezing tot ‘Beste Binnenstad 2005’.

Groningen was reeds winnaar van de Fietsstadverkiezing in 2002, maar blijft met haar fietsbeleid en projecten voorop lopen. Wie zich boos maakt over gemeenten die niet genoeg rekken neerzetten en wel fietsparkeerverboden instellen, moet op Groningen stemmen.

Reacties

Het lijkt allemaal zo prachtig, maar is het dat ook? Het parkeerbeleid met gratis stalling is niet meer dan een poging de fiets uit het stadsbeeld te weren. Daardoor gaat het grote voordeel van snel boodschappen doen op de fiets verloren. Tegelijk wordt nog steeds gedacht aan het uitbreiden van parkeergarages voor auto's. Het aantal op straat geplaatste stallingen is juist gekrompen, en de mobiele stallingen vangen dit niet op. Kijk je naar onderhoud en aanleg van fietspaden dan zie je eigenlijk dat het stukken beter kan: met name de neiging fietsers overal zo uit te rangeren dat ze geen voorrang meer hebben is hinderlijk: in de spits kun je vaak net zo goed de auto nemen. Het aantal knelpunten neemt alleen maar toe. Bij werkzaamheden aan de weg wordt nog vaak de fietser opgeofferd voor de auto. Voor een buitenstaander lijkt het alsof Groningen goed bezig is, maar de stadsbewoner ziet juist achteruitgang.
Door H van der Laan op 22-09-2008 14:11


Groningen fietsstad??? Te zot voor woorden. Levensgevaarlijk is Groningen voor ons fietsers. Vele "racebanen" in de stad hebben slechts een fietsstrookje. Verder stikt het van de verstoplichten waar ik als fietser weer tien minuten in de regen moet staan, omdat de bussen zonodig een groene zone moeten hebben. Groningen is busvriendelijk door de vele vrije busbanen! En de wethouder van verkeer maakt zelfs in een weekend de bussen gratis voor o.a. de fietsers (belachelijke brief van Mw. Karin)! Conclusie: Groningen is zeer fietsonvriendelijk.
Door Gerard Nieborg op 23-09-2008 06:01


Ik ben het geheel eens met Gerard Nieborg. Groningen is helemaal geen fietsvriendelijke stad, maar zeer gevaarlijk om te fietsen. Zowel door het gedrag van veel fietsers zelf (die geen verkeersregels toepassen)en door het gedrag van veel auto/vrachtautobestuurders, die zelf nooit op een fiets zitten en dus geen idee hebben van fietsen in de stad. Fietsers met een paraplu op zouden onmiddellijk van de weg gehaald moeten worden en een flinke bekeuring moeten krijgen.Levensgevaarlijk voor hen zelf en andere weggebruikers! De stallingen zullen wel mooi zijn, maar ook het fietsen zelf moet dus goed en veilig kunnen zijn!! Pas dan zou onze stad genomineerd kunnen worden als De Fietsstad 2008. Frouchien Polman
Door F.Polman op 23-09-2008 12:22


Groningen is goed voor de inwoners en voor studenten. Maar als voetganger waan je je in Rome, waar men rood licht nog altijd als optie om te stoppen beschouwd. De bussen veroorzaken dagelijks tientallen bijna-ongelukken. Automobilisten krijgen op de meest onlogische plekken voorrang en er is een overschot aan taxichaffeurs die de weg als hun domein zien. Daarnaast kampt de fietsenstalling met een structureel tekort aan stallingsplekken, dus waarom de 2e verdieping niet functioneel is gemaakt is mij een raadsel. En daarnaast zie ook in de binnenstad een gigantisch tekort aan fietsenrekken. 35000 studenten, 35000 fietsen.... auto's weren is 1 onderdeel. Bussen en taxi's omleiden uit de stadskern zou al veel meer verbetering opleveren.
Door s.zomer op 24-09-2008 12:26


Vandaag is bekend geworden dat er nóg een fietskelder in het Stationsgebied zal worden gerealiseerd, met nog eens 5000 plekken! Zie http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=76072
Door Bob de Vries op 27-09-2008 17:58


Dat er nog eens 5000 plekken in het stationsgebied bijkomen is een goede zaak,want er is nu structureel te weinig plaats.waar ik voor wil pleiten is om ook voor aangepaste fietsen dwz fietsen met een afwijkende maat.dit kan een bakfiets zijn maar ook een fiets met een bak voorop die niet in de stalling past.verder wil ik ook nog wat kwijt over de gele stenen in de binnenstad die worden binnenkort ruwer gemaakt,dat scheelt een heleboel glijpartijen als het regent.
Door thomas knol op 09-10-2008 18:08


Ik vind dat Groningen heel terecht is genomineerd als fietsstad. Ik fiets dagelijks van en naar de stad, doe alles op de fiets en heb helemaal geen last van stoplichten of te weinig plekken om te parkeren. De fietsenstallingen in het centrum zijn tegenwoordig gratis! bij het station is voldoende plaats in de bewaakte fietsenstalling en het nieuwe stadsbalkon mag dan in het weekend wat vol zijn het ziet er prachtig uit. Hartstikke goed toch dat er zoveel studenten/mensen fietsen. En dan hebben ze ook een plekje nodig bij het station om te stallen. Allemaal in het weekend! Aanbod creeert vraag en daar is de gemeente ook mee bezig! Ik vind dat de gemeente goed bezig is.
Door Hannie Poletiek op 13-10-2008 20:23


ik vind Groningen een heerlijke stad, dat voorop stellende maar ook als fietsstad kan ik mij er prima vertoeven, er is niet voor niets een grote hoeveelheid aan fietsers (studenten) maar het is ook gewoon fijn omdat je overal met de fiets kan komen en sommige delen auto-vrij zijn. bij het station is het ook goed geregeld met de fiets kelder bijv. ik heb dus ook zeker gestemd voor ons mooie stadje Groningen
Door Jelmer op 13-10-2008 23:31


Het fietsparkeren in Groningen is de laatste jaren veel verbeterd. Gemeente Groningen heeft de titel beste fietsstad hiervoor zeker verdiend. Minder goed scoort de gemeente op uniforme kwaliteit van doorgaande fietsverbindingen vanuit de stad naar de buitenwijken. De fietspaden zijn van wisselende breedte en kwaliteit en in het geval Damsterdiep nog steeds uitgevoerd met ongelukkig diep liggende putdeksels zoals je die zelfs op de rijbaan voor auto's niet vaak tegenkomt. Sinds de jaren 90 heeft gemeente Groningen op diverse drukke kruisingen met succes 'alle-richtingen-groen-voor-fietsers' ingevoerd. Helaas zwaait de provincie de scepter over enkele fietspaden binnen de bebouwde kom (bv. Damsterdiep vanaf Ringweg). Voor fietsers zou het prettig zijn als gemeente Groningen alle VRI's binnen de bebouwde kom van de provincie zou overnemen zodat na meer dan 20 jaar, de VRI-ellende bij Damsterdiep/Ringweg eens structureel en fietsvriendelijk kan worden opgelost.
Door Benno Klapwijk op 13-10-2008 23:45


groningen gaat goed voorruit
Door bert stel op 15-10-2008 21:36


De keuze om Groningen destijds "Fietsstad 2000" te noemen was voor mij terecht! Dezelfde sterke punten waardoor Groningen gekozen werd gaan nog steeds op en er van uitgaande dat daarna ook nog eens uitgebreid gewerkt is aan een zeer goed parkeerbeleid zou ik niet weten waarom Groningen geen “Fietsstad 2008” zou kunnen worden. Het beperkt zich overigens niet alleen bij het parkeerbeleid, maar er zijn tussentijds weer heel wat meer fietspaden aangelegd en voorlopig staan er ook al weer heel wat op de planning. Dus argumenten te over om Groningen wederom tot “Fietsstad 2008” uit te roepen! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de inspanningen en resultaten van de Fietsersbond afdeling Groningen! Nou weet ik dat dat laatste misschien niet relevant is, maar ik wou het gewoon even vernoemen.
Door W.Frankes op 19-10-2008 21:28


Ik ben het ook helemaal met Gerard Nieborg eens. Ik fiets dagelijks van Groningen langs de rijksweg richting Ten Boer. Werkelijk, de verkeerslichten op die route staan maximaal op fietsertje pesten afgesteld, helemaal een ramp als er ook nog bussen langs komen. Het zal op andere routes wel niet anders zijn. Er wordt dan ook massal door rood gereden. Eens in de zoveel tijd staat de hermandad haar maandelijkse qoutum vol te schrijven, maar dat heeft niks meer met verkeersveiligheid te maken. Zodra ze hun hielen gelicht hebben rijdt iedereen weer door rood. Je staat meestal gewoon voor jan joker te wachten terwijl er geen auto's zijn (of zelfs maar kunnen zijn) die kruisen met het fietspad. De groen tijd is vast, of er 1 of 20 fietsers staan maakt niet uit, dus 16 rijden door rood. En zo kan ik nog wel even door gaan. Levensgevaarlijk en het kan heel simpel anders, zonder direct het autoverkeer dwars te zitten.
Door Anton Lemming op 23-10-2008 17:27


In de Groningse binnenstad valt er voor de veiligheid van fietsers (en voetgangers)nog het een en ander te verbeteren.Bijv. langs de vismarkt is er als fietser geen doorkomen aan, voor de korenbeurs richting folkingestraat moet je zelfs afstappen. En op het onoverzichtelijke kruispunt onder de martinitoren geldt het recht van de behendigste wil je bussen, voetgangers en geparkeerde taxi's ontwijken.Dus eerst nog wat werk aan de winkel en dan op naar de titel voor 2009!
Door Christine Galenkamp op 25-10-2008 12:08


Vanuit de buitenwijken ben je hartstikke snel via goede fietsroutes in de binnenstad. En dan kun je de fiets heel goed kwijt in een van de bewaakte fietsenstallingen, gratis! Super!
Door Gésinda op 25-10-2008 18:49


© Fietsersbond